Do it yourself!


Salontafel pallet

DIY, blossomart, Pallet

Benodigdheden:

Pallet

4 wielen

16 schroeven

verf

kwast, verfroller

schroevendraaier

 

Werkwijze:

Schuur de pallet licht op en verwijder eventueel loszittende splinters. Verf de kieren en hoekjes met een kwast in de wenste kleur. De platte delen verf je met de verfroller. Verf voor een stoer en ruw effect niet te netjes. Laat de pallet drogen volgens de gebruiksaanwijzing van de verf. Als de tafel droog is bevestig je aan de onderkant de wielen met de schroeven. Om er zeker van te zijn dat het hout niet gaat splijten kun je de gaatjes voorboren. Veel plezier van je tafeltje!


Onderzetter houtschijf

DIY, blossomart, onderzetter

Benodigdheden:

houtschijfjes

malletje met tekst

blanke lak

verf

kwastje

 

 

Werkwijze:

Koop een mal met tekst of maak er zelf één met behulp van een stuk (dik) papier, stanleymes en een uitgeprinte tekst die je wilt gebruiken. Schuur de houtschijfjes glad op de kant die je wil beschrijven, leg je mal op de schijf en schilder de tekst op het hout. Door het niet te netjes te doen, krijg je een authentieke uitstraling. Verwijder de mal voorzichtig en maak deze direct schoon voor hergebruik.

Laat de verf drogen en lak het af met een blanke matte lak.

 


Kleine bloemenvaasjes

DIY, blossomart, bloemenvaasjes

Benodigdheden:

vaasjes

lintjes

lijmpistool

lijm

veldbloemen

tape

 

Werkwijze:

Maak de vaasjes goed schoon, ontvet en zorg dat ze weer helemaal droog zijn. Meet en knip het lint af, zorg dat je een centimeter extra afknipt voor de overlap. Bepaal waar je het lintje wil bevestigen en plak een stukje tape als markering. Breng in kleine dotjes lijm aan op het lintje en druk deze goed aan op de vaasjes. LET OP; breng geen lijm direct op het glas aan, het glas kan breken door de warmte. Lintjes vast?

Vul je vaasjes met verschillende (zelf geplukte) bloemen.

 Bloemige plaatskaartjes

DIY, blossomart, plaatskaartjes

Benodigdheden:

Bloembolletjes met bloem

touw

papieren labels

schaar

pen of stift

 

Werkwijze:

Maak de bloembollen goed schoon, verwijder het eerste laagje van de bol, knip de worteltjes af met een schaar en was de aarde er tussenuit. Schrijf op het papieren label de naam van de gast met een pen of stift. Wil je het nog mooier en chiquer maken dan kun je er ook voor kiezen om een kalligrafeer pen te gebruiken. Knip een tukje touw af en bevestig het label aan de bladeren van de bol. Ook leuk om verschillende bloembollen te gebruiken of zelfgemaakte labels. Zorg dat je tafelaankleding sober en strak is. Een feestje op tafel! 


Tissuepapier slinger

DIY, blossomart, slinger

Benodigdheden:

vloeipapier in verschillende tinten

stevig touw of draad

schaar

 

 

 

Werkwijze:

Knip het vloeipapier op A4 formaat, per "tassel" heb je ongeveer 4 vellen nodig. Leg de vellen op elkaar en knip met de schaar verticale banen van 1 cm dik tot ongeveer 3 cm onder de rand van het papier. Om een fluffy effect te krijgen is het raadzaam om de vellen los te trekken voordat je ze samenbindt. Bindt de vellen samen en draai de bovenste 3 centimeter in elkaar en maak het vast met touw zoals op de foto. Herhaal dit tot je voldoende tassels hebt voor een slinger.

Veel plezier!


Festival haarkrans

DIY, blossomart, haarkrans

Benodigdheden:

Bloemen uit de tuin

binddraad

draadtang/ schaar

stevig ijzerdraad

bloemistenband

 

Werkwijze: 

Verzamel bloemen en blaadjes uit de tuin die tegen een stootje kunnen. Maak met het ijzerdraad een cirkel passend om je hoofd, werk deze af met bloemistenband om er voor te zorgen dat er geen scherpen uiteinde voelbaar zijn. Knip alle bloemen en blaadjes af tot ongeveer 5 centimeter. Leg enkele bloemen en blaadjes op de cirkel en maak deze vast met binddraad, zo ga je de hele cirkel rond totdat deze vol is. Om te zorgen dat je krans het festival overleeft leg je hem voordat je weggaat een uurtje in een bakje met water. Pastelstraat 178 1339 JD Almere   06 336 913 25   info@ blossomart.nl   copyricht © 2016 Blossomart.nl